Rekord – 21-0 Izrael ellen Debrecen főterén

Helyi hírek Sport

Izgalmas mérkőzésekkel indult az U18-as világbajnokság helyett megrendezett Ifjúsági Fesztivál Debrecen főterén. Első számú női debreceni válogatott nem csak két győzelemmel kezdte az öt napos tornát, de Izraelt 21-0 arányban simázták le Szerencsés Tamaráék – írja holapján a Debreceni Sportcentrum.

Bár kedden délelőtt ráijesztett az időjárás a szervezőkre, szerdán már szikrázó napsütésben indult útjára a labda a 3×3 Ifjúsági Fesztivál első napján. Csak minden második széken lehetett helyett foglalni a lelátón, és a higiéniás ajánlások betartása érdekében a fertőtlenítő pontok is adottak voltak.

Két női mérkőzéssel kezdődött a torna, Észtország és Szlovénia simán verte az Izraelt, illetve a Csehországot. A harmadik találkozón viszont már pályára lépett az első magyar érdekeltségű csapat is, az U18-as fiú válogatott az izraeliekkel mérkőzött meg.

A debreceni Neuwirth Bence kosaraival hiába kezdte jobban a találkozót nemzeti csapatunk, a fizikális fölényben lévő vendégek szép lassan átvették az irányítást, sokáig úgy tűnt, hogy könnyedén megszerzik első győzelmüket.

A folytatásban magukra találtak Lekli József tanítványai, s Bálint Bence pontos távolijaival már a vezetést is átvették. Hiába mentek azonban nem sokkal a vége előtt kettővel, egy utolsó másodperces duplával egyenlített az ellenfél. A ráadás nem tartott sokáig Izrael gyakorlatilag az első két támadását pontra váltotta, így lezárta a meccset. A fiúk második találkozója előzetesen még nehezebbnek tűnt, ám a szerb U20-asok ellen hasonlóan nagy csatában végül 20-18-ra diadalmaskodtak.

Már építik a 3×3-as kosárlabdapályát a Kossuth téren – aki nem érzi jól magát, ne menjen meccsre!

Nem jártak ekkora szerencsével az U23-as magyarok, hiszen előbb a hasonló korosztályú szerb csapattal szemben maradtak alul viszonylag simán, majd az U20-as délszláv csapat is két vállra fektette Hargitai Krisztiánékat.

A lányoknál is két nemzeti csapatnak szoríthattak a debreceni szurkolók, az A-jelű rögtön az első mérkőzésén történelmet írt, ugyanis hiába ez a hatodik éve a debreceni 3×3 versenyeknek, 21-0-ra még senki sem nyert a Nagytemplom előtt. Földi Attila tanítványainak ez rögtön az első összecsapáson sikerült, a szenvedő fél Izrael volt. A debreceni Szabó Zitával felálló második számú női válogatottunknak már nem volt ilyen jó napja, Szlovéniától 14-10-re, az nyitó fordulóban brillírozó A-csapattól pedig 19-10-re kaptak ki.

Team Debrecen néven két együttes is beugrott a visszalépők helyett, ám azért az látszott, hogy az hetek óta a nagypályás kosárlabda szezonra készülő hajdúságiaknak még szokniuk kell a szakágat. A Mezei Dóra, Ocsenács Flóra, Holinka-Miklós Hanna és Baczuk Virág alkotta női csapat az észtektől és a csehektől is vereséget szenvedett. A Pollák Balázzsal, Csikai Andrással, Fülep Dániellel és Madar Krisztiánnal felálló fiúknak sem sok babér termett, Szlovénia és Izrael is viszonylag könnyedén győzte le őket.

Csütörtökön ismét 13 óra 45 perckor kezdődnek az események, és 20 óra körül érnek véget (teljes program ITT). A magyar lányok Szlovéniával és Észtországgal játszanak majd várhatóan izgalmas mérkőzést, de többek között a két férfi magyar válogatott csatája is pikánsnak ígérkezik – számolt be a Debreceni Sportcentrum. 

 

fjúsági Fesztivál 2020, 1. nap:

Észtország – Izrael (női) 15-7

Szlovénia – Csehország (női) 19-10

Magyarország – Izrael (férfi) 16-18

Debrecen – Szlovénia (férfi) 10-17

Debrecen – Észtország (női) 9-19

Izrael – Magyarország „A” (női) 0-21

Szerbia U23 – Magyarország U23 (férfi) 18-11

Magyarország – Szerbia U20 (férfi) 18-20

Magyarország „B” – Szlovénia (női) 10-14

Csehország – Debrecen (női) 22-6

Izrael – Debrecen (férfi) 21-5

Szlovénia – Szerbia U23 (férfi) 17-22

Magyarország „A” – Magyarország „B” (női) 19-10

Magyarország U23 – Szerbia U20 (férfi) 12-19