Megtarották az idei év első vállalkozóI fórumait

Gazdaság Helyi hírek

Egy hét alatt 6 járásszékhelyen rendezett a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat vállalkozói fórumokat. Derecske; Balmazújváros; Püspökladány; Berettyóújfalu; Nyíradony és Hajdúnánás településeken összesen mintegy 100 vállalkozás vett részt az előadásokon.

A fórumon a vállalkozások képviselői először a Megyei Foglalkoztatási Együttműködésről kaptak tájékoztatást, amiben szó volt az újonnan alakuló megyei Paktumiroda szerepéről; a pályázat keretein belül nyújtandó bér- és járulék, valamint a foglalkoztatást elősegítő képzésben történő támogatásról.

Ezt követően bemutatásra került a Gazdaságfejlesztési- és Innovációs Operatív Program (GINOP) és a Vidékfejlesztési Program (VP) aktuális pályázati kiírásai, valamint a vállalkozók megismerhették a közvetlen brüsszeli források felhasználhatóságának lehetőségeit.

A fórum végén a vállalkozások képviselőinek lehetőségük volt elmondani észrevételeiket. Az eddigi visszajelzések alapján a fórum témái felkeltették a cégvezetők figyelmét. Ezen hasznos információk alapján, – lehetőségeiket figyelembe véve -, mindenki megtalálhatja a számára megfelelő munkaerő-piaci szolgáltatások egyikét, melyek a vállalkozásuk fejlesztéséhez és fejlődéséhez vezethet.

A következő két hétben további 3 város, Hajdúböszörmény, Hajdúszoboszló és Hajdúhadház, ad majd otthont a vállalkozói fórumnak.

Hajdúböszörményben 2017. január 25-én, (szerdán) 14.00 órától a Polgármesteri Hivatalban (Hajdúböszörmény, Bocskai István tér 1.) kerül sor a vállalkozói fórumra, amely eseményen Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke és Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke is részt vesz.