Zsúfoltak a debreceni menedékhelyek

Helyi hírek

A rendkívüli hideget megelőző napokban ötven olyan hajléktalant sikerült elhelyezni, akit eddig soha nem tudtak becsalogatni a szabad ég alól – közölte a helyi hajléktalan-ellátást végző ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. igazgatója pénteken az MTI-vel.

Szemerédy Zsolt tájékoztatása szerint a 35 férőhelyes Dobozi utcai szálláson 55-en vannak, az 50 személyes Wesselényi utcai menedékhelyen pedig 80 rászorulót látnak el folyamatosan.

A ReFoMix-ot egyébként nem érte váratlanul a szokatlanul hideg idő: már november elsejétől “téli üzemmódban” működnek. Azt a mintegy ötven hajléktalant, aki semmilyen körülmények között nem hajlandó igénybe venni a nappali melegedőket vagy éjszakai szállásokat, a közterületeken, parkokban, erdőkben keresik fel folyamatos teajárataikkal – ismertette az igazgató. Hozzátette: őket a forró ital mellett élelemmel, ruhával és meleg takarókkal is ellátják.

Debrecenben összesen 320 férőhelye van a ReFoMix-nak a rászorulók ellátására. A zsúfoltság csökkentése érdekében jövőre szeretnének újabb éjszakai menedékhelyet megnyitni – tette hozzá.