Várható időjárás az ország területén hétfő estig

Helyi hírek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában
—————————
Kontinensünk északi, keleti és középső részén télies az idő. A mediterrán térségből a Balkán-félszigeten át észak felé vonuló ciklon a Kárpát-medencétől északkeletre nagy területen okoz kiterjedt, többfelé erős havazást. Északkelet-Európában is több helyen esik a hó, arrafelé nagy térségekben napközben is fagy. Szárazföldünk túlnyomó részén sok a felhő, tartós napsütés csak kisebb régiókban fordul elő. A hőmérséklet csúcsértéke csupán a Brit-szigeteken, Franciaország nyugati részén és a Mediterráneumban emelkedik 10 fok fölé. Az említett ciklon hátoldalán a Kárpát-medence fölé hétfő estig már szárazabb, hideg levegő érkezik, jelentősen gyengül a szél, az erős éjszakai lehűlés után mérsékelt nappali felmelegedésre számíthatunk.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig
————————————————
A Dunántúlon többnyire gyengén felhős időre számíthatunk. A középső országrészben kezdetben erősen és gyengén felhős területek egyaránt lesznek, hétfőn viszont mindenütt többórás napsütés ígérkezik. Keleten nagyrészt erősen felhős lesz az ég. Északkeleten elszórtan hószállingózás, gyenge havazás is előfordulhat, nagyobb eséllyel az éjszakai, reggeli órákban. Az északnyugati, északi szél tovább mérséklődik, estétől északkeleten is már csak élénk szél várható, az ország nagy részén éjszakától gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 ás -5 fok között alakul, de a derült, szélcsendes tájakon néhány fokkal hidegebb lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 2 és 6 fok között várható.