Best FM Retro Party

A ’90-es évek legnagyobb sztárjai a Lovardában

Helyi hírek Party Zone

Egyetlen este alatt csaknem tíz sztárfellépőt hozott el Debrecenbe a Best FM. A rádió az 1990-es éveket idézte meg a Lovardában olyan fellépőkkel, mint Dobrády Ákos, Betty Love, a Splash, Náksi Attila, Animal Cannibals, Kozmix, az UFO, vagy Dévényi Tibi bácsi.

„Minden jegy elkelt!” – ez a tábla fogadta a Lovardában azokat, akik szombaton este a Best FM retro partyjára igyekeztek. Így már csak azok jutottak be, akik elővételben megvették a belépőiket. A bulin bemelegítésképp a 90-es évek legjobb nemzetközi dalaira tombolhattunk, majd érkeztek a hazai sztárfellépők. A Best FM kitett magáért, hiszen szinte minden jelentősebb hazai előadót sikerült meghívniuk, voltak köztük többen is, akik szólóban és zenekarral is sikeresek voltak (pl. Dobrády Ákos, vagy Betty Love), így ők egyszerre két előadót is képviseltek. 30-45 percnél tovább senki nem volt a színpadon, így a műsor nagyon változatos volt, és mivel mindenki a legismertebb dalait adta elő, semmi nem állt útjában egy igazi, időutazásos, táncolós, teli torokból éneklős retro partynak.

A helyhiány sem jelentett akadályt, nem úgy, mint a másnapi Edda koncerten. Legfeljebb az italválaszték látszódott meglehetősen szegényesnek, úgy tűnt számunkra, hogy a Lovarda elsősorban egyetemisták fogadására rendezkedett be, és mintha nem készültek volna fel arra, hogy a retro partyn más igényekkel rendelkező közönség is jelen lesz. Feldobta a bulit, hogy a fellépők mögötti kivetítőn folyamatosan régi reklámok és TV műsor főcímek mentek. De hiába vártuk a 90-es évek klasszikus reklámjait (ha már 90 -es évek bulija), azok valahová “elbújhattak”, mert egytől egyig az 1980-as évekből származó bejátszásokat láthattunk.

A bulit óriási felütéssel kezdte Dobrády Ákos, az egyik „2 in 1” előadó, aki saját dalai mellett elsősorban a TNT sikereit énekelte. A „Kicsi gesztenye”, a „Ha nem jön álom a szememre”, vagy a „Bolond aki sír egy lány után” mindenkit levett a lábáról, és azonnal óriási hangulatot teremtett. Az Animal Cannibals időnként kissé felturbózott verzióban adta elő a 90-es évekbeli sikereit, de egy-két aktuális dalukat is „becsempészték” a kínálatba. Betty Love is elénekelte saját ismert slágereit (pl. a “Repülj tovább”), valamint a Soho Party örökzöldjeiből is előadott. Náksi Attila főképp a Budapest Parádé mixeit keverte, az FLM-es Császár Előd pedig elénekelte a „Tiltott szerelmet” is, egy a közönségből kiválasztott hölgy közreműködésével. A retro bulin mindenki meggyőződhetett arról, hogy UFO Zsolti biztosan szabadlábon van, hiszen fantasztikus hangulatot csinált, és örömmel láttuk, hogy három igen csinos fiatal lányt sikerült maga mellé venni táncolni és énekelni. A Splash a debreceni Sári Évával megerősítve hozta el a legismertebb dalait, köztük a „Tedd fel a kezed!”-et. Nemcsak Náksi Attila állt a keverőpult mögé, hanem az örökifjú DJ, Dévényi Tibi bácsi is, aki legalább öt, utolsónak kikiáltott pöttyös labdát dobott a közönségnek. Az idén 67 éves Tibi bácsi fergeteges bulit nyomott, amin nem rontottak semmit az olyan kisebb malőrök sem, mint amikor az „Az azok a boldog szép napok”-at Beatrice helyett Bikini együttesként konferálta. A több mint 5 órás retro partyt a Kozmix zárta, így aki bírta még szusszal hajnal felé közeledve, olyan dalokra bulizhatott, mint az „Úgy várom a reggelt” és társai.

– Kenyeres Attila –