Böjte atya gyermekei is Debrecenbe készülnek

Helyi hírek

Nem csupán a lappföldi, de a „magyar” Mikulás is Debrecenbe jön. Konkrétan december 6-án! 17 órakor a Nagyállomáson villamosra száll, ahol manói apró ajándékokkal kedveskednek az utazóknak. E napon nem csak a december 7-éig átható Kossuth téri Mikulás-házikóba kukkanthatunk be egyébként, de érdemes ellátogatni az Apolló moziba is, ahova Böjte atya és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei érkeznek, az Összefogás a gyermekekért jótékonysági programhoz csatlakozva.

Lesznek kézműves-foglalkozások, gyermekműsorok,  filmvetítés. 14 órakor kezdődik a sékelyhídi gyermekek előadása, 14.30-kor a Szentháromság Gyermekotthon előadása, majd 15 órától  Újhelyi Kinga és Vranyecz Artúr műsora kezdődik. Ezt 15.30-tól a székelyhídi Napközi otthon előadása követi, 15.30-kor bemutatkozik a Jövődért Alapítvány, 16 órakor pedig a gyergyószárhegyi Kájoni János gyermekotthon műsorát láthatják az érdeklődők. Vetítés is lesz: 14 órától a Böjte atya életútját bemutató Csillagösvényen című film, majd 15.30-tól  Utazás egy szerzetessel c. kisfilm kerül műsorra. Egy hóapig tart az a kiállítás, melynek témája az idén nyáron Hármashegyen megrendezett gyermektábor, illetve a Böjte atya fenntartásába került erdélyi keresdi Bethlen kastély képei. A helyszínen téglajegy váltható, az ebből befolyt összeg a kastély felújítását  fogja szolgálja.

A főtéren egyébként november 30-tól december 7-ig a város fenyőfája melletti faházban a rászoruló gyerekek javára, adományokat gyűjt a szervező Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület és a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.

dehir.hu