Földesi tragédia: gyógymedencébe fulladt egy kislány, börtönbe kerülhet az apa

Földesi tragédia: gyógymedencébe fulladt egy kislány, börtönbe kerülhet az apa

Helyi hírek

Még 2012 nyarán történt a szörnyű baleset. Egy kislány családjával, szüleivel és négy testvérével Pest megyéből érkezett a Hajdú-Bihar megyei Földesre, együtt voltak a strandon. A nagyobb gyerekek tudtak úszni, azonban a három éves kislány nem tudott úszni, ezért szülei a medencébe lépés előtt minden alkalommal mindkét karjára egy-egy karúszót tettek.

Délután a kislány édesanyja átment szálláshelyükre, a gyerekeket pedig az apa felügyeletére bízta. A férfi a kislánnyal és annak hatéves bátyjával átment a 90 centi mély gyógymedencébe, ahol egy házaspárral beszélgetett. A kislány a gyógymedencében a víz alá került, karúszói lecsúsztak, azokat testvére találta meg és mutatta meg az apának.

A kislányt a medence alján találták meg, életjelet nem mutatott, a strand úszómestere újraélesztést hajtott végre rajta. Az időközben megérkező mentőhelikopter a debreceni klinikára kórházba szállította. A  Gyermekgyógyászati Központ intenzív osztályán húsz napig küzdöttek az életéért, a kislány azonban meghalt.  Az orvosi jelentés szerint a gyermek halálát a vízbefulladáskor elszenvedett oxigénhiányos szervkárosodások és azok szövődményei okozták.

Az ügyben rendőrségi nyomozás is indult, s az apát gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg, mivel az ügyészség szerint a gyermek felügyelete során a kellő körültekintést elmulasztotta, nem figyelt kislányára.