Megkezdődött a hajléktalanok téli ellátása Debrecenben

Helyi hírek

A Refomix telephelyén 35 fedél nélküli embert tudnak. Az itt élők általában idősebbek, vagy orvosi kezelésre szorulnak. A hajléktalan ellátással foglalkozó társaság több telephelyen összesen 340 férőhellyel rendelkezik a városban. Az éjjeli menedékhely kihasználtsága jelenleg hetven százalékos. Felkészültek a télre, s az a cél, hogy elkerüljék a fagyhalált.

– Száz főnek száz napon keresztül szendvicseket készítünk. Ennek egy részét a nappali melegedőben osztjuk ki, másik részét pedig a kollégák kiviszik az erdős, romos helyeken élőknek. Így ők is ételhez juthatnak – magyarázta a dehir.hu-nak Hosszú Zoltán, a Refomix Kft. utcai koordinátora.

Novembertől fél éven keresztül krízisautó szolgálat működik, folyamatosan, éjjel-nappal a megye egész területén. Azt kérik, hogy aki veszélyben levő hajléktalant lát, értesítse őket. Ilyen esetben kimennek és szálláslehetőséget ajánlanak a rászorulónak, vagy mentőt hívnak hozzá. Adományokat, felajánlásokat is várnak. Négy ilyen konténer van a városban, az ezekben elhelyezett használt ruhát a hajléktalanok között osztják szét.