Megkezdi a takarítást az AKSD

Helyi hírek

Nem árt, ha óvatosan közlekednek a járdákon a debreceniek, elkezdődött az őszi lomhullás, ezzel együtt az AKSD is megkezdi a balesetveszélyes, csúszós levelek eltakarítását.

A társaság és a városi önkormányzatt között meglévő szerződése rögzíti, hogy Debrecenben hol és hányszor kell megtisztítania a járdákat, útszakaszokat az AKSD-nek a levelektől. A város zöldfelületein ezért pontos ütemterv szerint haladnak végig, hiszen azokat a területeket, ahol csak egyszer kell összegyűjteni a leveleket, ott akkorra időzítik a munkát, amikor már a lomb túlnyomó része lehullott. Kiemelt területeken már most is dolgoznak a társaság munkatársai – közölte a cég.

Az AKSD-hez tartozó járdákat, buszmegállókat szintén ütemterv szerint tisztítják, (frekventált, forgalmas területeken minden munkanapon, egyéb területeken heti 1, 2, vagy havi 1 alkalommal. Éjszakánként nagygépes seprési munkálatok folynak 143 utcában meghatározott gyakorisággal, heti (pl. Kossuth u., Csapó u.), vagy havi (pl. Liszt Ferenc u., Vígkedvű M. u.) rendszerességgel.

Hozzátették, a helyi rendelet szerint a balesetveszély megelőzése érdekében az ingatlantulajdonos felel azért, hogy az ingatlanja előtti tiszta legyen a járda. A korábbi évekhez hasonlóan az önkormányzati képviselők idén is osztanak lombgyűjtő zsákokat a debrecenieknek. 2014-ben 55 ezer darab lombgyűjtő zsákot juttat el a város önkormányzata a debrecenieknek az önkormányzati képviselők segítségével. A megtelt zsákokat szemétszállítási napokon a kukák mellé kell kihelyezni, amit az AKSD elszállít. A társaság azt javasolja, hogy a kertségekben élők használják a zsákokat, ne égessék el a leveleket, ez ugyanis magas szén monoxid kibocsátással jár.

dehir.hu