Kevesebb járat indul Debrecenből Londonba

Gazdaság Helyi hírek

A 2014-es őszi/téli menetrendből törölték a keddi és csütörtöki, Debrecenből London Lutonba közlekedő járatokat.

„Csak értesítést kaptunk a Wizz Airtől, indoklást nem” – mondta el a Dehir érdeklődésére Gulyás Péter, a debreceni repülőtér forgalmi igazgatója. „Elképzelhető, hogy máshová kellenek ezek a gépek. A járatok telítettségével nincs probléma, egyenletes, jó kihasználtsággal repülnek a gépek London és Debrecen között” – tett hozzá.

A Wizz Air egyébként a karácsony előtti két hétben újra heti hétre növeli a Debrecen-London járatainak számát, de aztán ez visszaáll ötre. Egészen március végéig, amikor életbe lép a 2015-ös tavaszi/nyári menetrend, amikor újra heti hét járat lesz Debrecen és az angol főváros között. Az eindhoveni gépek számában az őszi/téli menetrendben sem lesz változás, továbbra is heti kétszer, csütörtökön és vasárnap repülhetünk a holland város és Debrecen között.

A Dehir.hu megkereste a Wizz Air kommunikációs ügynökségét is, hogy megtudjuk, miért változtatták meg a 2014-es őszi/téli menetrendjüket. Kérdésünkre írásban szűkszavúan válaszoltak, eszerint „a Wizz Air a légi közlekedés szezonalitását figyelembe véve folyamatosan optimalizálja menetrendjét.”