Tricikliről fog kávét árulni egy debreceni vállakozó

Helyi hírek

2,5 millió forintba került az egyedi jármű, melynek alkatrészeit saját maga gyártotta. Kiss Zoltán, a Brektime Kft. tulajdonosa a HVG-nek elmondta, a célközönség elsősorban a helyi lakosság lesz.

Éppen ezért nem is árul majd túlzottan drága italokat, az árak nagyrészt beleférnek a 230-420 forintos intervallumba. A hagyományos eszpresszó és a kávékülönlegességek mellett forró csokoládét, teákat, házi készítésű szörpöket szódával, frissen facsart narancslét, valamint péksüteményt és idényjelleggel forralt bort is árusítanak. A fentiek a közterületen való árusítást takarják, ezeken kívül különböző rendezvényeken, fesztiválokon, esküvőkön is szeretnének megjelenni.

Kiss Zoltán “civilben” állami alkalmazottként tevékenykedik, korábban nem volt vállalkozása. Mielőtt a triciklit megépítette, piackutatást végzett, és bár a költségeket előzetesen alábecsülte, 2,5-3 év alatt megtérülhet a befektetés. Hitelt nem vett fel, az induló tőkét megtakarításaiból illetve családja segítségével szedte össze.

Kiss Zoltán nagyon fontosnak tartja a marketingtevékenységet, szerinte a mai világban kötelező kihasználni az internet adta lehetőségeket is. A többnyelvű, céges honlapjuk még feltöltés alatt áll, kiépítése jelenleg 80 százalékos állapotban van, ennek költségét 200 ezer forintra taksálja. „Ezen kívül a Facebook új helymeghatározó rendszerét is szeretnénk használni, így mindenki könnyen nyomon tudja majd követni, hogy éppen hol tartózkodik a guruló kávézónk” – avat be elképzeléseibe Kiss, aki hozzátette: nagy a valószínűsége, hogy hamarosan egy budapesti rendezvényen is fogunk találkozni a tricikljéivel.

A jövőről szólva megosztotta velünk nagyszabású terveit is: mobil kávézóhálózatot szeretne kiépíteni franchise rendszerben Magyarországon. „Lehetőséget szeretnék adni olyan vállalkozó kedvű embereknek, akik velünk egyetemben népszerűsíteni kívánják a mobil kávéztatást kishazánkban. Amíg ezt a rendszert megfelelően ki nem építjük, addig a kávézónk bérlésére is biztosítunk lehetőséget.” Szándékai szerint több triciklit is építenének, sőt, a coffee bike-ot nemzetközi piacra is gyártanák, előzetes felméréseik szerint az övéké a legmagasabb felszereltséggel rendelkező mobil kávézó az európai piacon.

Ha munkahelyének időbeosztása megengedi, maga hajtja majd a triciklit, egyébként egy képzett barista alkalmazottja fogja árusítani az italokat. Párszor már kigurult az utcára, hogy lássa, miként fogadják az emberek a guruló üzletet, az igazi megmérettetést azonban augusztus 20-án, a Debreceni Virágkarneválra tervezi.