Virágkarnevál: most az Egyetem téren lesz a tűzijáték

Egyetem Helyi hírek

Kerékpárosok, veterán autók, virágkocsik és csoportok felvonulásával idén 45. alkalommal rendezik meg Debrecenben a hagyományos Virágkarnevált.

Augusztus 20-a Magyarország nemzeti és állami ünnepe, Szent István király emlékezete, Debrecenben mindezeken túl a Virágkarnevál napja.

A rendezvény 1966 óta szinte minden esztendőben szórakoztatja a városban élőket és az idelátogatókat. A Virágkarneválnak hetedik éve állandó résztvevője a Debreceni Egyetem is. A virágkocsit a közönségdíjas „Mókusok a Nagyerdőn” című kompozícióhoz hasonlóan ezúttal is Pikó Sándor képzőművész készíti.

Az elmúlt 45 évben több mint 500 virágkocsi-kompozíció, több mint 1000 külföldi és hazai művészeti csoport, több millió szál virág, több tízezer közreműködő, több száz „virágos” program színesítette a rendezvényt. Idén a Debreceni Virágkarnevál történetének újabb fejezete kezdődik el, hiszen a rendezvény megújulva tér vissza régi otthonába, a felújított Nagyerdei Stadionba, ahol látványos show-val zárul a reggeli felvonulás, és ugyanide érkeznek az esti karneváli menet résztvevői is.

A tűzijátékot ebben az évben az Egyetem téren rendezik.

– A tűzijátékhoz idén külön erre az alkalomra komponált zenemű készül, ez alapján döntünk a látványtervről és a lövéslistáról – mondta az unideb.hu portálnak Leskovics János pirotechnikus, aki már több mint 10 éve gondoskodik az augusztus 20-i látványosságról. Az előkészületek miatt már augusztus 19-én lezárják az Egyetem téri park körforgalom felőli kavicsos részét.

A tűzijáték augusztus 20-án 22 órakor kezdődik, majd a program hajnalig tartó utcabállal zárul az Egyetem téren.

(forrás: http://www.debreceniviragkarneval.hu/)