Gyurcsány Ferenc

Legyen 500 forint alatt az üzemanyag ára? Fidesz: “Gyurcsányék!”

Gazdaság

Ötszáz forint alá kell “nyomni” az üzemanyagok literenkénti árát az áfa és a jövedéki adó csökkentésével – ismertette a Demokratikus Koalíció (DK) elképzeléseit keddi, online sajtótájékoztatóján a párt frakciószóvivője.

Kálmán Olga hangsúlyozta,

az összes alapvető élelmiszerre kiterjesztenék a kedvezményes áfát, valamint megdupláznák a kedvezményes árú gáz és áram mennyiségét.

A politikus azt mondta, hogy az Európai Unióban kizárólag Magyarországon nem adott a kormány közvetlen támogatást az embereknek arra, hogy mérsékeljék a “vágtató infláció” okozta nehézségeket. A képviselő hozzátette, Magyarországon drágult a legjobban az élelmiszer és a rezsi.

Az Orbán-kormány azonban “tovább nyerészkedik az Európa-rekorder áfán, és a méregdrága gázon és áramon” – fogalmazott a frakciószóvivő.

Fidesz: “Gyurcsányék”

Gyurcsányék a háború és a magas inflációt okozó szankciók oldalán állnak – kommentálta a Fidesz kedden Kálmán Olga (DK) üzemanyagár-csökkentést sürgető nyilatkozatát.

A kormánypárt közleményében azt írta:

“Gyurcsányéknak eszük ágában sincs” megvédeni a magyar emberek biztonságát és megélhetését.

Hangsúlyozták: most lenne itt újra a lehetőség, hogy ne a háború, hanem a béke oldalára álljanak, hiszen a parlament kedden kezdte tárgyalni azt a békepárti határozati javaslatot, amely ellenzi, hogy Brüsszel tovább szélesítse az energiaszankciók körét, mert ezek még nagyobb inflációt okoznának.

Gyurcsányék azonban továbbra is a háború és a magas inflációt okozó szankciók mellett állnak, és semmilyen intézkedést nem támogattak az elmúlt hónapokban, amelyekkel a kormány védi az embereket a szankciós inflációtól

– írta a Fidesz.

(MTI)