Primark

Örülnek a magyarok, jön a Primark

Bulvár Gazdaság

Hamarosan Magyarországon is megnyitja első üzletét a Primark, a bejelentésnek rengetegen örülnek.

A megfizethető ruhákat forgalmazó céget hazánkban is sokan ismerik köszönhetően azoknak a shoppingolóknak, akik bécsi vagy londoni kiruccanásaik alkalmával szoktak az üzletben vásárolni és terjesztik hazánkban is a Primark hírét.

Ma kiderült, a nemzetközi divatáruházlánc hamarosan megnyitja első magyarországi üzletét is, Budapesten, az Arena Mallban. Hogy pontosan mikor, azt nem tudni, de a vg.hu szerint várhatóan a következő pénzügyi évében, azaz 2023. szeptember 16. és 2024. szeptember 15. között.

A vállalat közleménye szerint a magyarországi terjeszkedés a Primark folyamatos elkötelezettségét mutatja a kelet-közép-európai régió iránt, miután Szlovéniában, Lengyelországban, Csehországban és Romániában is sikeres üzletnyitásokat hajtott végre – írja a lap. A Primark még idén meg szeretné nyitni első üzletét Szlovákiában is, még a magyarországi előtt, ezzel hazánk lesz a hatodik ország Kelet-Közép-Európában, ahol Primark működik.

A Világgazdaság a hír hallatán megnézte azt is, megéri-e majd a Primarkban vásárolni. Összehasonlították árait másik két fast fashion üzlet, a Zara és a H&M kínálatával, és arra jutottak, hogy a Primark ugyan az egyes terméktípusokból kisebb választékot kínál, mint az említett két vállalat, viszont az árai jóval alacsonyabbak, így egyelőre úgy tűnik, megéri majd betérni az üzletbe. Igaz, a Primark magyarországi árképzéséről még nincsenek információk.

Fotó: Facebook/Primark