Több debreceni cég is megkapta a Magyar Termék Nagydíját

Gazdaság

Hatvanhat vállalat 66 pályázata vehette át a Parlamentben a Magyar Termék Nagydíjakat. A 17. alkalommal átadott elismeréssel elsősorban olyan vállalkozásokat díjaztak, amelyek termékei vagy szolgáltatásai előállításában kiemelt szerepet játszik az innováció, értékesítésükben pedig a munkahelyteremtés alapját is képező export tevékenység.

A kiíráson öt Hajdú-Bihar megyei cég is kiemelkedően szerepelt, a Magyar Termék Nagydíj bíráló bizottság a debreceni székhellyel működő DISPOMEDICOR Egyszerhasználatos Orvosi Eszközöket és Műtét-technikai Termékeket Gyártó Zrt-nek, a  táplálék-kiegészítők piacán tevékenykedő debreceni GéSz Gaál és Sziklás Kft-nek, a keményítőket és keményítőtermékeket gyártó monostorpályi Kukoricaolaj Kft-nek, a nádudvari Élelmiszer Kft-nek és a debreceni székhelyű, műanyagcsövet és szerelvényt gyártó Pipelife Hungária Kft-nek is adott elismerést.

Az önkéntes tanúsító rendszer célja, hogy pozitív megkülönböztetésben részesítse a kiváló minőségű hazai termékeket és szolgáltatásokat, amellyel a fogyasztók döntését is segítik. A díjazott cégek képviselői ünnepélyes keretek között, a Parlament Felsőházi Termében vehették át a díjjal járó trófeát, okleveleket és különböző különdíj elismeréseket.

dehir.hu