Fagylaltozás hőségben

Hajdúszoboszlón rendezik az Év Fagylaltja versenyt

Május 24-én Hajdúszoboszló ad otthont az ország egyik legédesebb gasztronómiai eseményének, az „Év Fagylaltja versenynek”, amelyet idén a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár szervez meg. A Szent István Parkban egész napos programok, fagylaltbemutatók és koncertek várják az érdeklődőket – a rendezvény mottója: „100 év – 100 fagylalt”.

Cinco de Mayo mexikói ételfesztivál

Taco, quesadilla és latinos ritmusok – A debreceni Cinco de Mayo mexikói ételfesztiválon jártunk

Először is: mivel már jó ideje nem írtam gasztronómiai ihletésű cikket, amikor megláttam a közösségi médiában az egyik belvárosi étterem tematikus eseményét, nem volt kérdés, hogy részt veszek rajta. Emellett kíváncsi voltam a mexikói konyhára is, hiszen eddig csak a chilis babot, a tacót és a churrost ismertem.

Debrecen igazi multikulturális találkozóhely: több mint 20 ország gasztronómiájával ismerkedhettünk

Április végén ismét megtelt élettel, illatokkal és ízekkel a Debreceni Egyetem kampusza: a nemzetközi hallgatók szervezésében megrendezett International Food Day 2025 újra bebizonyította, hogy a gasztronómia képes összekötni embereket, kultúrákat és földrészeket.

Bocuse d’Or 2025

Bocuse d’Or: különdíjat nyert a magyar csapat

Január 26-án és 27-én rendezték meg a Bocuse d’Ort, a világ legnagyobb presztízsű szakácsversenyének döntőjét, amelynek hagyományosan a franciaországi Lyon adott otthont. Az eseményen ismét kiemelkedően szerepelt a magyar csapat, amely elhozta a „legjobb tál” különdíját, és a 13. helyen zárta a versenyt.

Természetes módszerek az őszi levertség ellen

Az ősz beköszöntével, ahogy egyre hűvösebbé válik az időjárás és rövidülnek a nappalok, sokan érezzük magunkat fáradtabbnak, levertebbnek, de akár hangulatingadozást is tapasztalhatunk. Ezt az állapotot hívjuk szezonális depressziónak, ami teljesen természetes, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kell tennünk ellene. Ha nem akarjuk, hogy a levertség hosszú hónapokig elhúzódjon, próbáljuk ki az alábbi […]

Így bánj jól a gombával – a gasztroblogger tanácsai

Az Európai Gombatermesztők Szövetsége (European Mushroom Growers Group – GEPC) 2023-ban 3 éves, 5 millió eurós, az Európai Bizottság által társfinanszírozott kommunikációs kampányt indított a gombafogyasztás népszerűsítésére 9 európai országban, amelynek szlogenje: „Európai gomba, a rejtett gyöngyszem”.