Recep Tayyip Erdogan

A török elnök szerint egyértelműen vezet, az ellenzék szerint a kormányoldal akadályozza a feldolgozást

Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfő hajnalban Ankarában azt mondta, hogy egyértelműen vezet a vasárnap tartott államfő- és parlamenti választás részeredményei alapján. Az ellenzék szerint a kormányoldal számos szavazóhelyiségben folyamatosan újraszámláltatja a szavazatokat, így akadályozva a feldolgozást.

Orbán Viktor és Emmanuel Macron

Macron: Oroszország már veszített

Emmanuel Macron szerint Oroszország “geopolitikailag már elvesztette” a háborút Ukrajnában és “egyfajta vazallusi viszonyba” kezdett Kínával szemben. A francia államfő ezt a L’Opinion című francia liberális lap internetes oldalán vasárnap este megjelent interjúban mondta néhány órával azelőtt, hogy hivatalában munkavacsorán fogadja a Párizsba érkező Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt.

Böjte Csaba ferences szerzetes

Böjte Csaba atya nem sokba nézi a nőket: “Ha virágot kapnak turbékolnak. Ha a fejsze fokával kopogtatják a vállukat, akkor sikoltoznak”

Anekdotákba csomagolt bölcsességekkel értelmezte Böjte Csaba ferences szerzetes a székelyudvarhelyi hallgatóság számára, hogy mit jelent nőnek lenni, milyen a jó apa, vagy hogyan kell viselkedni egy nővel, miután a fejsze fokával megkopogtatta a férje a vállát – számolt be a román UH nyomán a Transtelex.

Vologyimir Zelenszkij

Rendkívüli biztonsági intézkedések léptek életbe Rómában Zelenszkij látogatása miatt

Rendkívüli biztosági intézkedések léptek életbe szombaton Rómában Volodimir Zelenszkij ukrán elnök látogatása miatt, aki az olasz vezetőkkel folytatandó megbeszélései után a Vatikánban a háború kirobbanása óta először találkozik Ferenc pápával.