Szeged, sportóra, Magyar parasport nap, Szegedi Tudományegyetem, SZTE

Az SZTE is csatlakozott a Magyar Parasport Napjához – képgaléria

Egyetem

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) hetedik alkalommal rendezte meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel (MEFS) együttműködve, a Magyar Parasport Napját. A kezdeményezéshez idén a Szegedi Tudományegyetem is csatlakozott. 

Az érzékenyítés és az esélyegyenlőség hangsúlyozása mellett az országos programsorozat célja, hogy a figyelmet a parasportolókra, edzésmódszereikre és helyzetükre irányítsa. Az interaktív sportórán részt vevő hallgatók és dolgozók SZTE-s parasportolókkal találkozhattak és több sportág paraedzését is kipróbálhatták.

Az eseményt Prof. Dr. Csóka Ildikó, a Szegedi Tudományegyetem stratégiai főigazgatója, az SZTE IKIKK Harmadik Missziós Fejlesztések klaszter szakmai vezetője nyitotta meg.

Szeged, sportóra, Magyar parasport nap, Szegedi Tudományegyetem, SZTE
Prof. Dr. Csóka Ildikó

Megszólal Petrovics Kálmán, az egyetem kiemelt partnere, az MVM Vízisport Egyesület elnöke, Boldizsár Dalma, az SZTE egyik parasportoló-hallgatója és édesapja, Boldizsár Gáspár, Mihálffy Kinga alumna, valamint Major Endre és Hegedűs László parasportolók is.

Az eseményen közreműködtek a Nem Adom Fel Alapítvány munkatársai.

Fotó: Frank Yvette