TTK-s diplomaosztó Debreceni Egyetem

Tovább nőtt a hallgatók száma a Debreceni Egyetemen

Egyetem

A tavalyi keresztféléves eljárás eredményéhez képest mintegy tíz százalékkal több, összesen több mint négyszáz jelentkező nyert felvételt az intézménybe.

Kihirdették a februárban induló keresztféléves képzések ponthatárait. Az eljárásban a Debreceni Egyetem hat kara, a Gazdaságtudományi Kar, a Műszaki Kar, az Informatikai Kar, a Bölcsészettudományi Kar, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar hirdetett képzéseket. A Debreceni Egyetem februárban induló képzéseire összesen 419 jelentkezőt vettek fel a tavalyi 384-hez képest.

A legtöbben a Gazdaságtudományi Karra jutottak be, ahol 201 elsőéves kezdheti meg tanulmányait februárban, de sokan választották a Műszaki Kart (82), valamint a MÉK-et is (74). A meghirdetett képzések közül a legtöbb jelentkezőt a vezetés és szervezés mesterszakra (51) vették fel, de emellett sokan jutottak be az ellátásilánc-menedzsment (31) és a növényorvosi szakra (29), a műszaki menedzser (27), valamint a gépészmérnöki mesterképzésre (26) is.

Egyértelműen sikeresnek mondható az idei keresztféléves felvételi eljárás, hiszen a tavalyi évhez képest is növekedett mind a jelentkezők, mind pedig a felvettek száma, ráadásul hasonló arányban. Főleg a gazdaságtudományi és a bölcsészettudományi képzési területeken volt látványos ez az emelkedés. A felvételi eljárásban a jelentkezők többségét állami ösztöndíjas képzési formára vette fel a Debreceni Egyetem

– nyilatkozta a hirek.unideb.hu-nak Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

Minden jelentkező a megjelölt szakok közül az első olyanra nyerhetett felvételt, amelynél a pontszáma elérte vagy meghaladta a megállapított ponthatárt. A Debreceni Egyetem karai által kínált képzések, valamint a ponthatárok ide kattintva érhetők el.

Fotó: Illusztráció

Élénkíti vietnámi kapcsolatait a Debreceni Egyetem