Folytatódik a Science Café

Egyetem

Zákány Róza, az Anatómiai, Szövet-és Fejlődéstani Intézet egyetemi docensének előadásával folytatódik a Science Café.

A kéthetente jelentkező Science Café szokatlan környezetben, az intézmény falain kívül népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

A sorozat harmadik állomásaként „Bevezetés a porcszövet titkaiba” címmel Zákány Róza, az Anatómiai, Szövet-és Fejlődéstani Intézet egyetemi docense ismerteti ezt az érdekes tudományos területet.

– Az előadás során a hallgatóság megismerkedhet a porcszövet felépítésével, előfordulási helyeivel és alapvető működési sajátosságaival. Megtudhatják, hogyan alakul ki a porcszövet az embrionális élet során és milyen szerepet játszik a csontváz kialakításában. Az is kiderül majd, hogy milyen kísérleti módszerek állnak rendelkezésre a porcszövet kialakulásának laboratóriumi körülmények között történő vizsgálatára, valamint az is, hogy ezek a módszerek mennyiben alkalmasak olyan porcszövet előállítására, amely megfelelő lehet az ízületi porc kopása, sérüléses hiánya esetén annak pótlására. Emellett az érdeklődők megismerkedhetnek azzal a saját tervezésű készülékkel, amelynek segítségével lehetséges a tenyésztett porcsejtek mechanikai ingerlése – mondta az unideb.hu portálnak Zákány Róza.

Időpont: 2015. március 4. (szerda) 15 óra
Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont, Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

unideb.hu