Családorvosok találkozója

Egyetem

A Népegészségügy Kar szervezésében február 26-28. között rendezték meg a Családorvos Kutatók Országos Szervezetének kongresszusát Hajdúszoboszlón.

A Családorvos Kutatók Országos Szervezete (CSAKOSZ) 2002-ben alakult Pécsett mint a háziorvosi/családorvosi szakma tudományos szervezete. Kongresszusait évente tartja, körbejárva a négy orvosképző egyetemet – 2015. február 26-28. között a DE Népegészségügyi Kar Családorvosi és Foglalkozás-egészségügyi Tanszéke szervezte a találkozót. Az induláskor még kétnapos kongresszus idén már háromnapossá bővült.

A kongresszusra több mint százötven résztvevő orvos regisztrált, de sok szakmai kiállító is, rezidens és orvostanhallgató is jelen volt. A kongresszus a legtöbb előadása az „Alapellátás és Népegészségügy”mottó köré csoportosult, de saját háziorvosi vizsgálatokat bemutató, és a népegészségügyi szempontból fontos megbetegedések kezelésével foglalkozó előadásokat is hallgathattak az érdeklődők. A három nap alatt összesen hetvenhárom előadás hangzott el.

A kongresszust a Népegészségügyi Kar Dékánja, Balázs Margit nyitotta meg, majd Rurik Imre, a CSAKOSZ elnöke köszöntötte a megjelenteket, miután átadták a szervezet Életmű-díját Erdei István debreceni belgyógyász főorvosnak.