Lila lufik a gyerekek gyógyulásáért

Egyetem

A betegek világnapja alkalmából 150 óvodás engedte levegőbe a beteg gyerekeknek szóló jókívánságait lufira erősítve szerdán a Klinikai Központban.

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli idén a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Intézet Gyermekhematológiai-onkológiai Tanszékén működő Leukémiás Gyermekekért Alapítvány. A szervezet negyedszázados működése alatt 240 millió forintnyi adománnyal támogatta a tanszéket jótékonysági aukciók, pályázatok és egy százalékos felajánlások révén – tájékoztatott Hetey Attiláné, az alapítvány kuratóriumi tagja.

A jubileumi rendezvénysorozat első állomásaként, a február 11-i betegek világnapján a tanszék épülete előtt a Debreceni Egyetem Óvodájának hat csoportja engedett a magasba lila lufikat és ezekre kötött üzeneteket a „Hallják meg az égiek a kívánságainkat”című programon.

Kovácsné Hajzer Ibolya óvodavezető szerint kiemelten fontos, hogy a gyerekek toleránsak, nyitottak és együttérzőek legyenek, hiszen csak így lesz belőlük segítőkész felnőtt. Éppen ezért az óvoda több mint 10 éve működik együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvánnyal. A szakember úgy véli, a beteg gyerekek is hamarabb gyógyulnak, ha érzik, hogy visszavárják őket a közösségbe.

 

unideb.hu