Felvételi – hajrá!

Egyetem

Már csak öt napjuk van a felvételizőknek arra, hogy döntsenek: a Debreceni Egyetemen szeretnék folytatni tanulmányaikat. A jelentkezési határidő február 15-e.

14 kar, 67 alapszak, 78 mesterszak, 5 osztatlan képzés, 24 tanárképzési szak, két képzési területen (hét szakon, 16 szakmai partnerrel együttműködve) duális képzés, 164 szakirányú továbbképzés, 24 doktori iskola – ezt kínálja a felvételizőknek az ország legnagyobb felsőoktatási intézménye, a Debreceni Egyetem.

Az intézménybe a 2015-ös felvételi eljárás során összesen 17 208-an kerülhetnek be: nappali képzésre 10 481 hallgatót vehet fel az egyetem, estin és levelezőn 6 640-en kezdhetik meg tanulmányaikat, távoktatási formában pedig 87-en tanulhatnak Debrecenben. Az idei év újdonságai: a közelmúltban akkreditált társadalmi tanulmányok alapszak, vegyészmérnök mesterszak, jogvédelmi szakértő mesterszak, francia, holland, erkölcstan és etika tanárképzési szak, valamint a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karon és a Műszaki Karon – vállalatokkal együttműködésben szervezett – gyakorlatorientált duális képzések.

Az intézmény nemcsak itthonról, hanem külföldről is várja a jelentkezőket. Az idei tanévben 99 országból 3 801 hallgató érkezett, akik jó része a 48 angol nyelvű képzés valamelyikét választották.

Mindezek alapján nem véletlen, hogy a HVG diploma rangsorában az intézmények összehasonlításában az elmúlt évekhez viszonyítva két helyet is előrelépett idén a Debreceni Egyetem, a karok értékelésben pedig az első tízben szerepel a Bölcsészettudományi és az Általános Orvostudományi Kar is.

A 2015/16-os tanévre február 15-ig lehet jelentkezni, de csak elektronikus formában, a Felvi.hu-n. Az E-felvételit hitelesítő adatlapok beküldésének vagy Ügyfélkapu regisztráción keresztüli hitelesítésének határideje február 23. Az egyszeri sorrend módosítására július 9-ig van lehetőség. A ponthatárokat várhatóan július 23-án hozzák nyilvánosságra.

A legfontosabb dátumok itt olvashatók.