Huszonhat friss jogászt avattak

Egyetem

Az Állam- és Jogtudományi Karon a 2014-2015-ös tanév őszi záróvizsga-időszakában nappali és levelező tagozaton összesen huszonhat hallgató tett sikeres záróvizsgát, akiket az egyetem és a kar vezetése avatott hivatalosan is doktorrá pénteken.

Szabadfalvi József dékán ünnepi beszédében kiemelte, hogy a jogi diploma a mai napig az egyik legkomolyabb presztízzsel járó oklevél hazánkban. – A diplomás pályakövető rendszer eredményeire alapozva elmondhatjuk, hogy a jogi diplomával rendelkezők találnak leghamarabb a végzettségüknek megfelelő állást a munkaerőpiacon.

A diplomaosztón a jogászok mellett a kriminalisztikai szakjogász szakirányú továbbképzés és a kriminalisztikai szakokleveles rendvédelmi szakember szakirányú továbbképzés hallgatói is átvehették okleveleiket, összesen tizennyolcan fejezték be eredményesen tanulmányaikat.

Az oklevélátadó ünnepségen az egyetem kiváló sportolói számára rektori kitüntetéseket adományoztak: Mezei Gergő az atlétika, Szenes Mátyás az úszás, búvárúszás sportágakban elért eredményei alapján vehette át az elismerést.

unideb.hu