Mozijeggyel a leukémia ellen

Egyetem

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata és az Apolló mozi idén második alkalommal szervezte a „ Mozizz a gyermekekért” programot.

A december 9-i rendezvény célja nem változott: a belépőkből befolyt teljes összeggel a Remény a Leukémiás Gyerekekért Közhasznú Alapítvány munkáját támogatják a szervezők. Az előző évi akcióban csaknem 250.000 forint gyűlt össze.

Míg tavaly egy meghatározott összegű belépővel egy turnusban vetítették a filmeket két teremben, idén már két turnus közül is választhattak az érdeklődők. Az első vetítés este 6 órakor kezdődött, az utolsó filmeket pedig éjfél után indították el. Folyamatos volt a vetítés párhuzamosan három teremben, ahol összesen tizenegy filmet mutattak be.

– Az, hogy az Apolló mozi tele van egyetemistákkal, nem újdonság, viszont az, hogy egyszerre mindannyian egy ilyen nemes ügy mögé sorakoznak fel, nem mindennapi. Kellemes hangulatú este volt, ahol érződött a segítőkész szándék. A filmek kiválasztásánál igyekeztünk arra törekedni, hogy az élet nagy kérdéseit feszegető alkotások mellett, könnyedebb vígjátékkal vagy egy ütős akciófilmmel is szórakoztassuk a közönséget – mondta el Fejér Tamás, a filmszínház vezetője.

A rendezvényre nemcsak egyetemistákat vártak, bárki eljöhetett, és segíthetett belépője megvásárlásával a beteg gyerekeken.

– Nagyon örülünk, hogy idén is ilyen sokan eljöttek a jótékony mozizásra. Az előzetes számadatok alapján ismét csaknem negyedmillió forint gyűlt össze, amit majd ünnepélyes keretek között adunk át az alapítvány képviselőjének. A nagy érdeklődés miatt biztosra veszem, hogy jövőre is megszervezzük a jótékony mozizást – tájékoztatott Szikszai Tamás, a DEHÖK Egyetem téri Campusának alelnöke.

unideb.hu