Megújult a „Kiskossuth”

Egyetem

Befejeződött a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskolájának teljes körű felújítása, bővítése.

Új tornaterem, több tanterem, szebb udvar, energiatakarékos, akadálymentesített épület. Többek között ezek valósultak meg abban a beruházásban, melyre csaknem 500 millió forint pályázati forrást nyert az intézmény.

A mindennapos testnevelés bevezetésével, a megnövekedett óraszámok miatt kicsinek bizonyult a Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskola tornaterme, ezért a régi fölé 692,94 m2 alapterületű szintet építettek. Így a régi, de szintén megújult nagy tornaterem mellett két tornaszobát és négy új öltözőt is használhatnak a diákok.

A beruházás részeként korszerűsítették az intézmény fűtési rendszerét, kicserélték a korszerűtlen nyílászárókat, és komplett tető és homlokzati hőszigetelést, továbbá új homlokzatburkolatot kapott az 1971-ben épült iskola. Napelemeket és napkollektorokat is szereltek a tetőre. Az iskola régi gondnoki lakásából két új tantermet alakítottak ki. Akadálymentesítették az épület folyosóit és minden szinten mosdókat építettek a mozgáskorlátozottak számára. A régi aszfalt burkolatú udvar térkövet kapott, 15 parkolóhelyet alakítottak ki automata kapuval, valamint 40 kerékpártárolót állítottak fel. A biztonságra mostantól tűzriasztó rendszer és nyolc térfigyelő kamera vigyáz.

A megújult “Kiskossuth”-ot december 1-én, hétfőn a leendő elsősök szülei alaposabban is szemügyre vehetik. A 17 órától kezdődő tájékoztatón, az érdeklődők részletes információkat kaphatnak arról, hogy mit kínál az iskola a 2014/15-ös tanévben kezdő tanulóinak.

unideb.hu