A jövő informatikusainak versenye

Egyetem

Harmadik alkalommal rendezi meg 2014. november 30-án az Informatikai Kar a DEIK Regionális Programozó Csapatversenyt.

Ötvennyolc csapat vesz részt a két kategóriában meghirdetett versenyen, harmincöt középiskolás és huszonhárom egyetemista csoport méri össze virtuális erejét.

– Nagy örömünkre az elmúlt két évben dobogós helyeken végzettek mellett a korábbi versenyeken eddig még nem szereplő iskolák is érdeklődnek az esemény iránt és küldenek csapatokat a megmérettetésre: Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék középfokú oktatási intézményeiből egyaránt jönnek diákok. A versenybizottság meghívására az egyetemi/főiskolai kategóriában a Nyíregyházi Főiskola, a Miskolci Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és az egri Eszterházy Károly Főiskola mellett a marosvásárhelyi Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, a szintén marosvásárhelyi Petru Maior Egyetem, valamint a kolozsvári Műszaki Egyetem is képviselteti magát az eseményen – tájékoztatott Rutkovszky Edéné szervező, a dékáni hivatal munkatársa.

A verseny vasárnap 10.30 órakor kezdődik az Informatikai Kar épületében, további információk a http://progverseny.hu/ oldalon érhetők el.

unideb.hu