Indul az Egészség Expo

Egyetem

Az egyetem Hallgatói Önkormányzatának Egészségügyi Bizottsága november 24-27. között ötödik alkalommal rendezi meg az Egészség Expo-t.

A négynapos rendezvénysorozat állomásai között szerepel a Böszörményi úti Campus Aulája, a Főépület Díszudvara, a Műszaki Kar Aulája és az Informatikai Kar épületnek első emelete is. Az érdeklődők testtömeg index (BMI) mérésen is részt vehetnek, melyről általában nem sokat tudnak a hallgatók, pedig egyre fontosabb szerepe van a hétköznapokban.

A felmerülő kérdésekre dietetikus szakemberek válaszolnak. Vannak olyan standok, amelyek teljes kiőrlésű termékekkel, élelmiszerekkel, sajt- és meleg étel kóstolóval, salátákkal várják a látogatókat.

A Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ csapata pedig kötetlen beszélgetés keretein belül segít, és tanácsot ad a rossz szokások – többek között a stressz-evés és a testképzavarok – felismeréséhez és leküzdéséhez.

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet is felfigyelt a programra, így ebben az évben saját standdal és interaktív játékokkal képviselteti magát az Egészség Expon.

– Megpróbáltunk minden témát érinteni, ami az egészséges táplálkozás kapcsán felmerülhet a hallgatókban. Az érdeklődők tanácsokat kaphatnak arról, hogyan változtathatnak az étrendjükön, életmódjukon. Ezeken túl fogászati szűréssel is vártuk őket – mondta el Bíró Bernadett, a bizottság elnöke.

A bizottság az elmúlt évekhez hasonlóan idén is csatlakozott a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete által szervezett csokoládégyűjtéshez, így a felsorolt helyszíneken lehetőség nyílik jótékonysági csoki-adományozásra is.

unideb.hu