Értékteremtő konferencia

Egyetem

Negyvennyolc dolgozatíró versenyzett a továbbjutásért a Tudományos Diákköri Konferencia záró rendezvényén a Debreceni Egyetem agrárkarán.

 

A tudományos diákköri munka és a Tudományos Diákköri Konferenciák szervezése több évtizedes hagyományokkal rendelkezik, s minden tanévben jelentős számú hallgatót és oktatót mozgósít a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán. A diákköri tevékenység egy folyamatos, mester-tanítvány műhelymunkán alapuló kapcsolat, aminek kétévenként az országos konferencián való részvétel a csúcspontja, ahol a hallgatók országos versenyen is képviselhetik az egyetemet.

Az idén az agrárkaron 48 dolgozatíró versenyzett a továbbjutás lehetőségéért. A jelentkezők többsége a MÉK hallgatója volt, de a Debreceni Egyetem más karairól is érkezett nevezés.  A hallgatók hét szekcióban mutathatták be munkáikat. Legtöbben a Környezetgazdálkodási Szekcióban indultak, de a korábbi évektől több előadást hallhattak az érdeklődők a Természetvédelmi, Élelmiszertudományi és a Növénytudományi Szekciókban is.

Az induló hallgatók munkáját összesen 54 konzulens segítette. A Tudományos Diákköri Konferencia építése és fejlesztése az agrárkar prioritásai között szerepel. A TDK-n történő részvétel számos előnyt hordoz magában, a hallgatók a versenyből profitálva nemcsak tapasztalatokkal, de tudással és további motivációkkal gazdagodva kerülnek ki. Az induló hallgatók közül 39-en kaptak különböző díjakat, kiemelt elismerést, I-II-III hely és különdíjakat.

A TDK részletes eredményei elérhetők a MÉK honlapján.

unideb.hu