A Debreceni Egyetem már megkezdte a felkészülést a beiskolázásra

Egyetem

Középiskolai igazgatókat és osztályfőnököket várnak arra a fórumra, ahol az idei felvételi eljárásról és a Debreceni Egyetem ajánlatáról tájékozódhatnak az érdeklődők. A november 5-ei rendezvényen főként olyan pedagógusok részvételére számít az intézmény, akik szervezett keretek között, osztályfőnöki órán, pályaorientációs programon keresztül, vagy akár szülői értekezleten tudják tájékoztatni a leendő hallgatókat és a szülőket az egyetemi képzésekről, a továbbtanulás lehetőségeiről, a felvételi követelményekről és azok változásairól.

A programon a 2015-ös felvételi rendszer mellett a köznevelés és a tanárképzés aktuális kérdéseiről, feladatairól is szó lesz. A fórum a szakmai együttműködések kialakítása mellett lehetőséget nyújt arra is, hogy a Debreceni Egyetem megismerje, milyen szempontok szerint választanak intézményt az érintettek, valamint, hogy a középiskolák, a pedagógusok, a diákok és szüleik elvárásaira fogékony felsőoktatási intézményként reagáljon.

A fórum részletes programja ide kattintva megtekinthető.

Idén 9. alkalommal nyitja meg kapuit az intézmény november 19-én és 20-án a középiskolások előtt. A DExpon a leendő egyetemisták megtudhatják, milyen karok és szakok várják őket, ha a Debreceni Egyetemet választják. A Főépület Díszudvarán az intézmény 14 kara mellett, külön standon mutatkozik be többek között a Karrier Iroda, a Tanárképzési Központ, a DExam vizsgaközpont, a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ, a Könyvtár és idén először az intézmény Tehetséggondozó Programja is.

A karok mindkét napon egyenként fél órás előadásokon tájékoztatják kínálatukról az érdeklődőket, akik akár egy-egy tanórára is beülhetnek, mint az igazi egyetemisták. Beszélgethetnek az oktatókkal és a hallgatókkal, így minden kérdésükre választ kaphatnak. Emellett az egyetem sport- és kulturális életét, a külföldi ösztöndíj-lehetőségeket és a kollégiumi kínálatot is megismerhetik.

A campus-túrán az Egyetem téri, a Kassai úti és a Böszörményi úti campusokat is bejárhatják az érdeklődők a Főépület elől induló buszjáratokkal. Az ismerkedés mellett szórakoztató programmal is várják a leendő hallgatókat: mindkét nap végén a Dumaszínház komikusai Aranyosi Péter és Beliczai Balázs lépnek fel az Aulában. A diákok mellett az érdeklődő szülőket is várják a szervezők. A számukra szervezett programokon tájékozódhatnak többek között arról, hogy milyen költségek merülhetnek fel, illetve milyen juttatásokra számíthatnak gyermekeik továbbtanulása esetén.

unideb.hu