Középpontban a vállalatok

Egyetem

A gazdaság és az oktatás kapcsolata volt a téma a Természettudományi és Technológiai Kar 4. Szakmai Napján, ahol 14 cég mutatkozott be.

Az autógyártás, a biotechnológia, az élelmiszeripar, a gyógyszeripar, az informatika, műanyagipar és a vegyipar területéről is voltak cégek a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar 4. Szakmai Napján, melyet október 21-én, kedden tartottak a Kémiai Épület K/1-es előadótermében.

Pintér Ákos dékán köszöntőjében kiemelte: nagy öröm, hogy a nagyvállalatok és multinacionális cégek mellett hazai kis- és középvállalkozások is bemutatkoznak a rendezvényen, a nagy létszámban megjelenő hallgatókat pedig arra biztatta, hogy éljenek a lehetőséggel, lépjenek kapcsolatba a cégekkel.

Az előadások során a hallgatók a vállalkozások profilja mellett megismerhették a cégek igényeit, az általuk preferált végzettségeket, az egyes munkaterületek sajátosságait és a munkakörnyezetet is. Az egyetemi programok és karrierlehetőségek ismertetésén túl a cégek hasznos tippeket adtak a fiataloknak tanulmányaik folytatásához és az elhelyezkedéshez.

A rendezvényen részt vett a BorsodChem, a Chinoin, az ESRI, az FAG, a Festo Kft., az eKözig Zrt., a Lego, a Richter Gedeon Nyrt., a Simon Műagyag- feldolgozó és Fémtömegcikk gyártó, a Tiszai Vegyi Kombinát, az Unilever, a Xellia Gyógyszervegyészeti Kft., a Zolend Kft., valamint a Profession.hu adott tanácsokat az álláskeresőknek.

A bemutatókat követően a duális képzés kapcsán felmerülő kérdésekről egyeztetett a cégvezetőkkel Pintér Ákos dékán, aki kiemelte, fontos, hogy a cégek folyamatosan visszajelzéseket adjanak a képzésekkel kapcsolatban, mert az intézmény csak akkor tud tökéletesen megfelelni az igényeknek.

unideb.hu