“Zöldhét” a DEHÖK-nél

Egyetem

Környezettudatosan indította a szemesztert a hallgatói környezetvédelmi bizottság: több mint száz fiatal szedett szemetet október 16-án a Nagyerdőn.

Még az esős idő sem szabott gátat az október 16-án délutánra szervezett Nagyerdő Takarításnak. A Debreceni Egyetem innovatív kezdeményezéséhez a DEHÖK Hallgatói Környezetvédelmi Bizottsága mellett sok középiskolás is csatlakozott. Összesen több mint százan dolgoztak csütörtök délután a Nagyerdő tisztaságáért. A szervezők minden jelentkezőnek biztosítottak kesztyűt és zsákot a munkához. Szemétszedés közben az egyetemisták a Nagyerdő természeti értékeiről tartottak interaktív bemutatót.

– Fontosnak tartom, hogy minél fiatalabb korban hívjuk fel a diákok figyelmét a környezetvédelemre. Lássák, tenni kell azért, hogy a Nagyerdő is tiszta maradhasson. A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsága minden évben több alkalommal szervez hasonló megmozdulásokat, amikor az egyetemistákat buzdítja arra, hogy gyűjtsenek szemetet – fogalmazott Gyulavári Attila, a bizottság elnöke.

Kedves gesztusként forró teával vendégelték meg a biciklivel érkező oktatókat és hallgatókat október 15-én reggel a bizottság tagjai az Agrártudományi Központ, az Egyetem téri Élettudományi Központ, valamint a Kassai úti Campus Hotel előtt. Száz liter teát fogyasztottak el a hűvös reggelen a kétkeréken érkezők.

A bizottság következő programja október 20-án az I. Egyetemi Darules Nap Hortobágyon.

unideb.hu