Ösztöndíj-lehetőségek külföldön

Egyetem

A nagy érdeklődés miatt ismét tájékoztató előadást szervezett az egyetem az Erasmus+ és Campus Hungary program aktuális külföldi ösztöndíjairól.

Az ősz hagyományosan bővelkedik a külföldi ösztöndíjpályázatokban: a külföldi tanulmányok, szakmai gyakorlatok, tanulmányutak iránt érdeklődő hallgatók és oktatók számos lehetőségből válogathatnak, amelyek között a legismertebb és kétség kívül legnagyobb tömeget megmozgató két program az Erasmus+ és a Campus Hungary. A Debreceni Egyetem Külső Kapcsolatok Csoportja hallgatóknak és oktatóknak erről a két lehetőségről szervezett tájékoztató előadást, amelyen a csoport munkatársai ismertették az aktuális lehetőségeket, ezt követően pedig a hallgatóságnak lehetősége volt feltenni kérdéseit.

A Balassi Intézet éppen a tájékoztató napján, október 1-én nyitotta meg hetedik alkalommal is a Campus Hungary Online Pályázati Rendszerét. Azoknak, akik szeretnének élni a program adta lehetőségekkel, október 27. délig van idejük összeszedni a szükséges dokumentumokat és feltölteni azokat az online rendszerbe. Mivel a projekt a végéhez közeledik, a jelenlegi az utolsó pályázati felhívás.

A múlt héten a hallgatói Erasmus+ pályázati felhívás mellett megjelent az aktuális felhívás oktatóknak is. Az egyetemi oktatóknak október 20-ig van lehetőségük benyújtani pályázatukat, amennyiben a Debreceni Egyetem valamely Erasmus+ partnerintézményében szeretnének legalább 8 órát oktatni.

Akik további ösztöndíj-lehetőségek iránt érdeklődnek, azokat október 14-én várják a Főépület 1. emeleti kerengőjén, ahol a Külügyi Börze keretében számos egyéb pályázati lehetőséggel ismerkedhetnek meg a külföldre vágyó hallgatók, munkatársak.

unideb.hu