Képzés az egyetemi sportirodáknak

Egyetem

A Debreceni Egyetem ad otthont az egyetemi sportirodák munkatársainak szervezett háromnapos képzésnek.

A felsőoktatási intézmények sportiroda vezetői, a sportközpontok és létesítmények igazgatói, szakmai vezetői, egyesületi elnökei, a testnevelők és a hallgatók is részt vesznek azon a szakmai képzésen, melyet a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) először szervezett meg a Debreceni Egyetemen. A Böszörményi úti campuson pénteken kezdődött háromnapos előadássorozat célja, hogy közös tudássá formálja az eltérő előképzettséget és tapasztalatot.

A képzés döntően a sportirodák szabadidősport-fejlesztő tevékenységét segíti. A résztvevők tájékoztatást kapnak a sportéletet áttekintő stratégiai, szervezeti és sportszervezői ismeretekről, illetve a kommunikációs, valamint a motivációt és forrásteremtést segítő módszerekről, technikákról. Emellett az intézményvezetés, a testnevelés és az egészségfejlesztés is téma lesz, amelyek szorosan kapcsolódnak a sportirodák mindennapjaihoz.

A képzésen számos neves, a közéletből jól ismert szakember tart előadást, többek között Székely Mózes, a MEFS főtitkára, Kropkó Péter többszörös Ironman, a Debreceni Egyetemről pedig Csernoch László rektorhelyettes és Bács Zoltán gazdasági főigazgató.

Az országos sportiroda-hálózat tagjainak találkozója lehetőséget kínál arra is, hogy megismerkedjenek egymással az intézményi sportéletben dolgozók, és hosszabb távon minél több működőképes együttműködést alakítsanak ki.