Alföldi Róbert

Alföldi Róbert keményen beleállt Vidnyánszky Attilába

Bulvár

Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház korábbi igazgatója durva kritikát fogalmazott meg a jelenlegi direktorról, Vidnyánszky Attiláról.

Mint ismert, tavaly novemberben Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia súlyosan megsérültek, amikor lezuhantak egy erkélyől a Rómeó és Júlia című előadás során. Az eset után Vidnyánszky Attila igazgató és a darab rendezője lemondott, később aztán meggondolta magát. Erről fejtette ki véleményét Alföldi Róbert péntek esti előadásán Gyömrőn.

Én ennyire naiv vagyok. Azt hittem, komolyan gondolja, hogy lemond. Nem hittem, hogy ez előre át lett gondolva, ki lett találva: lemond, és akkor jön mindenki, hogy jaj, maradj, utána ő közli, hogy nem tudnak nélkülem működni, feláldozom magam, visszajövök. Ez férfias? Ez tökös? Ez egyenes? Ez magyar? Ez gerinces?

– írta meg a rendező és korábbi igazgató szavait a Blikk.

Alföldi Róbert elmondta, egy díszlet mindig többlépcsős ellenőrzésen megy át a színházakban, gyártás előtt és után is. Úgy tudja, a folyamat végén a Nemzetiben hiányosságok voltak. Azt is felháborítónak tartja, hogy a súlyos sérülésekkel járó baleset után a színészek semmilyen pénzbeli segítséget nem kaptak a színháztól.

Balesetet szenvedett Vidnyánszky Attila, mentő vitte el a színpadról