A Grammy-party résztvevőinek egy része a vörös szpnyegen

Átadták a 2024-es Grammy díjakat

Bulvár

Amerikai idő szerint vasárnap este megtartották a 66. Grammy-díjátadót a Los Angeles belvárosában lévő Crypto Arénában. Az este nagy győztesei Taylor Swift, Miley Cyrus, boygenius, SZA és Billie Eilish lettek. De jártunk Grammy előbulin is.

Papírforma szerint Taylor Swift vehette át a 2024-es Grammy-díjátadón az Év Albumának járó díjat. Az énekesnő “Midnights” című albumát díjazták a Grammy legfontosabb kategóriájában. A világsztár a karrierje során négyszer aratott győzelmet ebben a kategóriában, ezzel történelmet írva, hiszen eddig még egyetlen előadónak sem sikerült ez a bravúr Swift előtt. Az énekesnő a legjobb pop vocal album díját is elnyerte. Köszönőbeszédében bejelentette, hogy április 19-én új albummal, a “The Tortured Poets Department” lepi meg a rajongóit.

SZA érdemelte ki idén a legtöbb jelölést az előadók közül. Összesen kilenc nominációt zsebelt be és három kategóriában ezeket díjra is váltotta.

Hasonlóan három arany gramofonnal térhetett (volna) haza az atlantai rapper ‘Killer Mike’ is, ám a díjak átvétele után kicsit másképp alakult az estéje. A rapper atrocitásba keveredett egy biztonsági őrrel és a rendőrség bilincsben vezette el a gáláról.

Három Grammy-t nyert, aztán bilincsben vitték el a rendőrök Killer Mike-ot

Billie Eilish bizonyára ezen a napon is rózsaszín szemüvegen át látta a világot. A Barbie betétdala, nagyszerűen eltalált ‘What Was I Made For? hozta meg számára a sikert a legjobb filmes betétdal kategóriában. Miley Cyrus pedig virágos jókedvében lehetett ezen az estén, hiszen a Flowers (Virágok) albuma az év lemeze lett. Szintén ezzel az albummal haza vihette a legjobb pop szóló előadónak járó díjat is.

Billie Eilish

Bár a Grammyt vasárnap este tartották Los Angelesben, kevesen tudják, hogy a CBS által közvetített show előtt már napokkal korábban megkezdődik a Grammy-ünnep Los Angelesben. Több exkluzív partit tartanak ilyenkor a korábbi díjazottaknak és a Grammy-tagoknak. Egy ilyen partin mi is részt vettünk az egyik Los Angeles-i felhőkarcoló 51. emeletén, ahol a pazar kilátás mellett összefutottunk pár érdekes arccal.

Az atlantai Twiggy Will például a feltörekvő R&B generáció tagja, de volt, aki még messzebbről indult. Az örmény Vahagh Stephanyan azt mesélte, hogy tavaly Grammy-jelölt volt, most az Amerikában hatalmas eseménynek számító Super Bowl-on dolgozik és egy Disney-produkción. Magyar Grammy-taggal is találkoztunk a partin. Czomba Imre idén két kategóriában (az Év Legjobb Dala, illetve a Legjobb Hangszerelés, Hangszer és Ének) is bejutott a Grammy előszobájába.

A tehetséges zeneszerzőnek jól sikerült a tavalyi éve szakmailag, hiszen emellett Bécsben vezényelhette a Muzsika hangjának felvételeit, amelyek olyan világsztárok énekeltek fel, mint Babyface vagy a Pentatonix. Különös bravúr, hogy a zeneszerző hangszerelte újra az ikonikusnak számító musical-film dalait Walter Afanasieff-el, aki maga is multi Grammy-díjas zeneszerző és producer.

Vida Virág