Kaszás Attila

Sokkoló emléket idézett fel Szarvas József Kaszás Attila haláltusájáról

Bulvár

Volt kollégája tizenhat éve őrzi a fájdalmas emléket Kaszás Attiláról, aki tragikus hirtelenséggel hunyt el 2007-ben.

Kaszás Attila tegnap lett volna 63 éves. 2007. március 23-án, egy héttel a születésnapja után hunyt el, miután március 19-én, a Tizenkét dühös ember előadása előtt agyvérzést kapott, és összeesett a színpadon – idézi fel a tragédia eseményeit a Blikk. Az újraélesztést a Kaszás Attilával egy színpadon tartózkodó Stohl András kezdte meg, ő tartotta életben az akkor 47 éves színészt addig, amíg megérkeztek a mentők.

Kaszás Attila másik kollégája és barátja, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész Szarvas József az öltözőjében várta, hogy színpadra szólítsák, de mivel ez nem történt meg, gyanakodni kezdett, hogy valami nincs rendben. Előre ment és meglátta Kaszás Attilát a földön fekve, eszméletlen állapotban.

Semmilyen konkrét előjele nem volt a tragédiának, ezt tanúsíthatom. Még sosem mondtam ezt el, de tíz perccel azelőtt beszéltem vele, hogy összeesett. Általános beszélgetés volt, gondtalanul társalogtunk, készültünk a darabra. Örökké emlékezni fogok rá…

– idézte fel a fájdalmas emléket a lapnak Szarvas József, aki a mai napig tartja a kapcsolatot Kaszás Attila családjával, özvegyével, Ildikóval és két gyermekével, Jancsival, aki édesapja elvesztésekor még csak 2 éves volt, és Juliskával is, aki soha nem találkozhatott az édesapjával, mert kilenc hónappal a halála után született.

Fotó: Nemzeti Színház